Între educația medicală universitară și practica clinică

Deși introvertită cu toate caracteristicile definiției din DEX, dezvoltarea conexiunii cu oamenii și bucuria de a împărtăși secvențe de viață au existat dintotdeauna. Și pentru că nimic nu e întâmplător, acestea s-au reflectat în alegerile pe care le-am făcut pentru a mă dezvolta profesional – medicina și educația. În fiecare dintre ele  găsesc zi de zi sensul și satisfacția de a contribui, de a încuraja, de a avea un impact.

Activez de 22 de ani în cadrul Catedrei de Protetică Fixă și Ocluzologie- UMF „Carol Davila” București, unde lucrez cu studenții  anilor 3 și 4 de studii și de asemenea, cu rezidenții înscriși în programul de rezidențiat de Protetică Dentară, cu studenții de anii 1 și 2 din Facultatea de Tehnică Dentară din aceeași universitate.

La rândul meu mă dezvolt ca mentor – încurajez studenții să-și caute răspunsurile, să filtreze informațiile și să adauge experiența proprie, pentru a alege conștient între numeroasele alternative de tehnică, tehnologie, materiale și soluții terapeutice.

Activitatea mea clinica se desfasoara in colaborare cu clinici private si este centrata pe reabilitare protetica complexa (tema pe care am aprofundat-o in cadrul tezei de doctorat) si tratamentul patologiei articulatiei temporo-mandibulare.

Am urmat permanent cursuri de perfectionare in am căutat să aprofundez felul în care noua morfologie dentară artificială se poate armoniza cu datele individuale ale fiecărui caz. În practica clinică, caut să înțeleg și să respect legile biologice prin care dinții-maxilarele-mușchii-articulația-postura se sincronizează și se compensează, pentru ca pacientul să poată  zâmbi cu încredere la finalul tratamentului .

În egală măsură, întotdeauna mi-a plăcut să experimentez și să fiu la curent cu tot ce apare nou în domeniu, cercetarea medicală oferindu-mi “terenul de joacă” în care încerc să găsesc soluții la probleme pe care le sesizez în practică clinică curentă.

Cred că suntem aici să ne descoperim potențialul și să îl folosim cu iubire în tot ceea ce facem!